Menu

Oogtest voor uw kind

Merkt u problemen bij de ogen van uw kind? Heeft uw kind moeite met het herkennen van woorden, kleuren of vormen? Klaagt uw kind van oogpijn of hoofdpijn? Of twijfelt u gewoon aan het zicht van uw kind? Dan is een oogtest voor uw kind sterk aangewezen!

Oogtest voor kinderen jonger dan 7 jaar

Is uw kind jonger dan 7 jaar? Dan raden wij u aan om eerst naar uw kinderarts of huisarts te gaan voor het bespreken van uw zorgen. Hij of zij zal u dan doorverwijzen naar een specialist oogarts indien noodzakelijk. In de eerste jaren van hun ontwikkeling is het belangrijk dat de ogen van uw kind nauw opgevolgd worden, in het geval van twijfel. Tot hun 7 jaar kunnen ogen nog steeds verder evolueren en volstaat een éénmalige oogtest niet. Een oogtest bij een erkend opticien gebeurt dan eerder aanvullend en vindt automatisch plaats wanneer uw kind een bril nodig heeft.

Oogtest voor kinderen vanaf 7 jaar

Is uw kind 7 jaar of ouder? Kinderen vanaf 7 jaar kunnen onmiddellijk terecht bij een erkend opticien voor een professionele oogtest. Vanaf deze leeftijd wordt verwacht dat de ogen volledig ontwikkeld zijn naar behoren en kunnen we een nauwkeurige diagnose stellen. Uiteraard wordt uw kind doorverwezen naar een specialist oogarts indien noodzakelijk.

Optiek Sonck: ruime keuze aan kinderbrillen

Heeft uw kind een bril nodig? Dan bent u bij Optiek Sonck in Lokeren zeker geholpen! Wij vinden het super belangrijk dat uw kind een leuke, hippe kinderbril krijgt. Uw kind moet zich echt goed voelen met het dragen van zijn of haar bril. Daarom beschikken wij over een ruime keuze aan kinderbrillen: stoer of lief, trendy of hedendaags, kleurrijk of sober, fijn of robuust.

Kom voor een oogtest voor uw kind naar Optiek Sonck

Twijfelt u om uw kind een oogtest te laten doen?

Vraag raad aan Optiek Sonck. Wij helpen u graag verder!